Vi är aldrig ensamma, du är aldrig ensam.

Jag är evigt tacksam för att jag aldrig haft anledning att bäva inför julen på grund av föräldrar som dricker för mycket, som slåss eller bråkar, på grund av frågor som "Vad fick du i julklapp?" (och rädslan för att behöva ljuga för en fick ingenting), eller de konstiga blickarna efter att en förklarat att en inte firar jul.
 
Jag minns julen 03 (eller var det 04?) när jag fick en meterlång gosedjursjaguar, och förra julen då ett av paketen med mitt namn på innehöll en systemkamera. Bara glada minnen. Som sagt, evigt tacksam för detta. Vill bara ägna en tanke åt alla dem som inte har samma tur. De vars föräldrar somnar framför Kalle Anka efter att ha tagit för många groggar till lunch, de som inte firar jul och för detta får dömande blickar, blir utfrysta eller känner sig exkluderade.
 
Tänker också på alla dem barn som växer upp i ett fattigt hem, barn vars föräldrar inte har pengar till en enda julklapp eller glögg eller julgodis eller julmat. Barn som sedan skäms när de går till skolan igen efter ledigheten och "alla" andra barn har nya kläder, någon har en ny cykel (som går att använda eftersom det är plusgrader) och en annan visar stolt upp sin nya IPhone 5, och den är ju verkligen mycket coolare än 4:an och så vidare.
 
Inte minst tänker jag på dem som inte har någon att dela julen med. Den här glädjens högtid, som ju handlar om så mycket mer än Jesus, julgran, julklappar och god mat. Världen är kall och hård och överjävlig många gånger. Men vi är aldrig ensamma, du är aldrig ensam. Jag hoppas att ni får en riktigt fin jul om ni firar det, eller bara en helt fantastisk sista vecka på året. ♥
 
 
 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: