En fågel viskade i mitt öra.

Twitter. Allas vårt kära Twitter. Utan tvekan min absoluta favoritapp på mobilen. Det är inte ofta jag skriver egna tweets, men att läsa andras är intressant och roligt! Så för er som har ett twitterkonto, och för er som efter att ha läst detta fabulöst intressanta inlägg kommer att skaffa ett, så har jag några tips på personer/konton ni borde följa:

SVT Nyheter
 - @svtnyheter
[Länk]
Ska ni följa någon på Twitter så är det ju SVT Nyheter alltså. Dom twittrar om alla viktiga nyheter och länkar ofta vidare till utförligare artiklar på deras hemsida. Toppen om du upplever att du har lite svårt att hänga med ordentligt i nyhetsflödet!
 
Vardagssexismen - @vardagssexismen [Länk]
Uppmärksammar sexismen som kvinnor får uppleva i sin vardag. Ögonöppnare och viktigtviktigtviktigt!
 
Feminism Tips - @FeminismTips [Länk]
Praktiska tips som hjälper dig att motverka patriarkatet i vardagen.
 
hen - @AD0RI [Länk]
Skriver om intersektionalitet, diskriminering, feminism och så vidare, allt som oftast helt briljant!
 
Angela - @taggenlarsson [Länk]
Om rasism, feminism, klasshat, diskriminering, och Sims.
 
Fanny Åström - @sinoes [Länk]
Kallar sig själv för radikalfeminist och kommunist. Skriver om patriarkatet och andra samhällsfrågor.
 
Michaela Nico - @hejblekk [Länk]
Ätstörningar, feminism, sexism och olika typer av strukturer.
 
Lite perspektiv på samhället och din egen tillvaro skadar aldrig. Ta del av dessa fåglars viskningar så garanterar jag dig att du varje dag lär dig något nytt, något viktigt.Glädjeämnen i augusti.

 
» Jag går numera sista året på gymnasiet, och är pepp på det!
» Min mamma är världens bästa.
 
 
» Jag är feminist, och en himla stolt sådan.
» Det går att göra något åt orättvisor i världen.
 
 
» Choklad.
» Tillsammans med min bästa vän Maja ska jag se Håkan i Scandinavium i december!! Ren lycka.Dom såg mig som någon annan och jag kände mig som det.

 
Dom senaste från min Instagram, @ebjorefeldt
Kvällslook första dagen på sista gymnasieåret, finaste teet från Garant, vackra rosor vid husväggen och så mina nya Dr Martens.
 
Måste tipsa er som, precis som jag själv, är student och därför inte gjord av pengar: besök [Amazon]. Det är en brittisk webbsida som säljer allt mellan himmel och jord. Köpte mina docs ↑ där för 600kr (!!), knappt halva priset mot vad dom kostar i butik här i Sverige! Dessutom, naturligtvis, tullfritt, eftersom Storbritannien är medlemmar i EU, och på många av produkterna får man så kallad "FREE Super Saver Delivery" - fri frakt! Kan knappast bli bättre.Ja, jag är feminist. Nej, jag hatar inte män.

 
En typisk fördom, missuppfattning eller vad-man-nu-vill-kalla-det som man stöter på när man berättar att man är feminist eller diskuterar feminism i allmänhet är att feminister hatar eller ogillar män. Låt mig förklara min syn på det hela, en syn som jag tror mig dela med majoriteten av feminister. 
 
Jag har ingenting emot män som grupp, absolut inte (däremot enskilda män som till exempel trakasserar kvinnor eller begår våldsbrott, sexistiska snubbar och så vidare; med dom är det en annan femma, men det tar vi inte nu). Att prata om och konstatera att män är priviligierade i samhället jämfört med kvinnor och att det existerar patriarkala strukturer är inte samma sak som att hata män! Jag har aldrig påstått att den historiska samhällsutvecklingen är eller har varit männens fel. Däremot menar jag att samhället och dess strukturer är ett resultat av människans idéer, beteende och agerande. Det innebär att jag anser att patriarkatet är en följd av människans, vilket inkluderar både kvinnors och mäns!, handlande både idag och genom historien.
 
Det är ingens fel att det har blivit som det blivit, att det ser ut som det gör. Det kan man inte beskylla varken individer eller samhällsgrupper för. Däremot är det allas vårat ansvar att göra någonting åt situationen. Män behöver inse sitt privilegium, kvinnor behöver inse sin position i samhället och tillsammans måste vi agera för en förändring. Män ska inte beskyllas för dom patriarkala strukturerna. Men dom ska inte heller få förneka dom eller avsäga sig ansvaret för att göra något åt dom. Som jag tidigare nämnt så handlar det mycket om kvinnors attityder - att vi behöver ta mer plats och höja rösten. MEN, lika mycket handlar det om samhällets attityd gentemot kvinnor - en generell vilja att bryta ner och krossa dom patriarkala strukturerna.
 
Om ni vill läsa om Den femistiska mannens roll finns en suverän krönika att läsa [här].
Ta hand om er. Och kom ihåg - ut med rasisterna, in med feministerna! Rösta Fi 14 september 2014.
 
 Det var en kväll i juli.

 
Onsdag kväll spenderades i Skövde med mina bästa kompisar. Vi firade Sofia som nu hunnit bli 18 år med att äta gott och prata, det var härligt. Jag hade glitterstrumpor och Martens och lyssnade på BD på tåget hem.
När allt annat är falskt och fel.

 
Bilder ur arkivet.