Maize.

Här kommer ett inlägg som legat som utkast i två och ett halvt år. Dags att göra en ordentlig throwback till en av mina bästa resor hittills i livet. 
 
 
Ungefär en gång i veckan har Mary, 13, i uppgift att gå till grannbyn med en massa majs för att få den mald till mjöl. 



Det är dryga kilometern från Kofi Ansah (byn där barnhemmet ligger) till Abam (grannbyn) och i trettio graders värme tar det på krafterna.
 


Precis som med det mesta (i princip allt) så bär Mary bunken med över tio kilo majs på huvudet, utan att behöva använda händerna.



Här har vi honom, han som har koll på maskineriet! Maskinen som används för att mala majsen drivs på olja/bensin.






Mjölet används sedan till majsgröt eller banku - majs- och kassavadeg. Banku serveras ofta med någon typ av soppa.

 
Här på väg hem till barnhemmet igen, den blå-gula byggnaden bland all grönska.